Kdo je zobni škrat Svetlin Sijajni?

Zobni škrat Svetlin je čarobni junak, ki nastopa v avdio video zgodbicah za otroke, ki so priložene v leseni škatlici za shranjevanje mlečnih zobkov. Ustvarila ga je izkušena, uveljavljena in priljubljena ustna higieničarka Simona Knific Vesel, ki otroke in starše izobražuje o ustnem zdravju in pravilni ustni higieni.

»Zgodbice, ki predstavijo Svetlina in njegovo sijajno srce, kako je sestavljena »zobna zvezdica« ter kako se čisti zobke, smo ustvarili z namenom, da starši skupaj z otroci stopite v svet skrivnosti zdravja ustne votline, pravilnega dihanja in otrokovega obiska pri zobozdravniku.« je pojasnila Simona Knific Vesel.

Te že zanima kaj vse se skriva v zgodbicah? Spoznaj zobnega škratka Svetlina, ki navdušuje otroke in starše s svojimi modrostmi in znanjem. Zgodbe so tako zanimive in čarobne, da jih otroci preprosto obožujejo. Prisluhni in poglej odlomke zgodbic!

Poslanstvo škrata Svetlina – čisti in zdravi mlečni in stalni zobki ter skladno razvit otroški obraz s primerno izraslimi stalnimi zobmi

Zobni škrat Svetlin uči otroke o celostnem ustnem zdravju, ki vpliva na splošno zdravje. Sem sodi tudi pravilna ustna higiena. Mlečni zobki so, enako kot stalni zobje, izpostavljeni bakterijam v zobnih oblogah. Ob izrasti prvega mlečnega zobka je potrebno redno in natančno čiščenje. Mlečne zobke čistimo z mehko zobno krtačko in majhno količino skrbno izbrane zobne paste dvakrat na dan, po usmeritvi strokovnjaka uporabimo tudi zobno nitko. Po izrasti prvih stalnih zob, pa začnemo zobno nitko uporabljati redno.

»V občutljivejših starostnih obdobjih je malčkovo nasprotovanje posegom v ustih in ščetkanju bolj izraženo. Da bo lažje in zabavno, se skupaj z malčkom udeležite Svetlinove delavnice odlične higiene v družbi njegovih gozdnih prijateljev. S prikupno prigodo vam in vašim otrokom pomaga pri skrbi za ustno zdravje.« je dodala Simona.

Primeren čas, da malčke spoznate s škratom Svetlinom Sijajnim je obdobje med drugim in šestim letom starosti, saj skozi prisrčno zanimive in poučne zgodbice otroke in starše nauči tudi veliko drugih modrosti o ustnem zdravju.

Za domačo nego otroških zob je pomembno:

  • pravilna tehnika mehanskega odstranjevanja mehkih oblog – ščetkanje (ionska zobna ščetka Ionickiss KIDS je (zaradi ionizacije) zelo učinkovita pri odstranjevanju mehkih oblog tudi brez uporabe zobne paste)
  • ustrezni pripomočki – zobna nitka in zobna ščetka
  • primerna osvetlitev otrokove ustne votline (čelna svetilka na očkovi oz. mamini glavi :)
  • umirjen starš in otrok
  • redni obiski pri zobozdravniku in ustnemu higieniku

Škatlica za mlečne zobke

Vašega malčka začnejo med 5 in 7 letom skrivnostno obiskovati zobne miške, zobne vile in druga prijazna bitja. Zobke odnašajo iz skrivnih mest, v zameno pa prinašajo darilca. Otroci so radovedni kam ta ljubka bitja odnašajo mlečne zobke, starši pa se sprašujete kam bi jih shranili.

Ko se malčki in nekoliko večji otroci, v družbi zobnega škrata Svetlina Sijajnega, učijo modrosti o ustnem zdravju, pa starši v škatlico za mlečne zobke shranjujete bele biserčke, ki jih boste otroku podarili, ko bodo postali veliki.
Škatlica za izpadle mlečne zobke je izdelana ročno, iz češnjevega lesa, saj simbolika češnje privablja srečo, poglablja družinske vezi in napoveduje nove začetke. Škatlica, v kateri se skriva 6 prijaznih avtorskih avdio - video zgodb zobnega škrata Svetlina Sijajnega, bo celi družini čudovit in trajen spomin na vse lepe trenutke.

Škatlica za mlečne zobke

Kje lahko kupite Svetlinove avdio video zgodbice in škatlico za shranjevanje mlečnih zobkov?

Avdio video zgodbice in lesena škatlica za shranjevanje mlečnih zobkov so na voljo na strani Ustni Welness Vesel, kjer domuje Svetlin in po novem tudi v spletni trgovini Ionickiss.