5 nasvetov za učinkovito umivanje zobkov

Odpor do umivanja zob je pri majhnih otrocih pogost, zato je pomembno, da starši odigramo svojo vlogo in malčke pripravimo do tega, da postane rutina umivanja zabavna in brez slabe volje. Površno in nepravilno čiščenje zob lahko privede do kariesa že na mlečnih zobeh, slaba navada pa ostane slaba popotnica skozi celo življenje.

5 idej, ki vam bodo pomagale, da bo ščetkanje učinkovito in zabavno:

1. Poskrbite za zabavno urjenje gibov

Pustite otroku, da ščetka vaše zobe ali vadi ščetkanje na svojih sorojencih, potem pa zamenjajte vloge. Tako bodo urili gibe in se ob tem zelo zabavali. Ščetkanje na koncu vedno opravite in zaključite starši.

 2. Otroci imajo radi nagrade

Otroke za pridno umivanje zob motivirajte z zbiranjem nalepk ali zvezdic. Ob koncu meseca pa si z zbranimi nalepkami ali točkami prislužijo nagrado (igračo ipd.). Nagrajevanje ima svojo moč.

3. Ob ščetkanju poslušajte pravljice zobnega škratka Svetlina

Otroci ob poslušanju pravljic pozabijo na dolžino časa umivanja zob. Svetlinove pravljice otroci obožujejo, saj so zanimive in jih popeljejo v svoj svet domišljije, hkrati pa so poučne tako za otroke kot tudi za starše.   

4. Pogovor z ustnim higienikom

 Otroci radi in z odprtimi očmi poslušajo zobozdravnike in ustne higienike. Obrnite se na ustnega higienika, ki bo na zabaven način otrokom razložil zakaj je ustna higiena pomembna in jih naučil pravilne tehnike čiščenja zob.

5. Izbira zobne ščetke s super močjo

Izbor zobne ščetke je zelo pomemben, pri tem pa je izbira ionske zobne ščetke zanimiva tudi za otroke. Razložite otroku delovanje ionske ščetke in njene čarobne moči pri odstranjevanju zobnih oblog. Otroci imajo radi super junake in super moči. Ionska zobna ščetka Ionickiss pa ima super moč, saj njeno delovanje na zobne obloge deluje kot magnet – zobne obloge vleče nase in jih odstranjuje z neverjetno močjo. Rezultat so bleščeči in zdravi zobki.