Pogosta vprašanjaALI JE IONICKISS™ ELEKTRIČNA ALI ROČNA ZOBNA ŠČETKA?

Zobna ščetka IONICKISS™ (model ORIGINAL, model KIDS) je ročna ionska ščetka z vgrajeno 3-voltno baterijo, ki se uporablja za ustvarjanje tokokroga med telesom in ščetko, tako da lahko poteka ionizacija. Ščetko uporabljate kot običajno, razliko pa boste občutili po čiščenju zob, ki bodo lepo gladki in brez zobnih oblog.

ALI IONSKA ZOBNA ŠČETKA IONICKISS™ RES DELUJE IN ZAKAJ BOLJE ODSTRANJUJE ZOBNE OBLOGE?

DA. Gre za patentirano tehnologijo, ki omogoča bolj učinkovito ločevanje zobnih oblog od površine zob. Zobne obloge se na površino zob vežejo zaradi pozitivnega naboja, ki ga ustvarja slina. Vgrajena baterija zobne ščetke IONICKISS™ usmerja pretok negativnih ionov na konicah ščetin zobne ščetke in zrahlja vez med zobno površino in površino zob, kar olajša odstranjevanje zobnih oblog. Kot dokaz lahko navedemo več kliničnih študij, ki potrjujejo učinkovitost zobne ščetke IONICKISS™.

ALI JE ZOBNA ŠČETKA VARNA?

Da, zobne ščetke IONICKISS™ so zasnovane tako, da so povsem varne in nežno poskrbijo za ščetkanje zob. Baterije blagovne znamke Panasonic imajo vse potrebne varnostne certifikate.

KAKO DELUJE BATERIJA?

3-voltna baterija je neprodušno vgrajena v ščetko in je ni mogoče zamenjati. S pritiskom na gumb na spodnjem delu ročaja preverite, ali ima baterija dovolj energije za ionizacijski postopek. Če lučka na vrhu ščetke sveti (rdeča pri modelu ORIGINAL in zelena pri modelu KIDS), lahko ščetko uporabite in med čiščenjem bo potekala ionizacija. Če lučka ne zasveti, ščetko zamenjajte z novo.

ALI LAHKO ZOBNA ŠČETKA DRAŽI DLESNI?

Vedno je treba izbrati prave lastnosti ščetke, kot so trdota, dolžina ščetin in oblika glave, ki pri čiščenju zob masira dlesni, ne da bi jih poškodovala. Pomembna je tudi tehnika čiščenja, pri kateri vam bo pomagal vaš ustni higienik ali zobozdravnik. Če imate bolj občutljive dlesni, je priporočljivo začeti z mehkejšimi ali ultra mehkimi zobnimi glavami.

ALI JE MOGOČE ZOBNO ŠČETKO VRNITI?

Po zakonu je mogoče blago vrniti v 14 dneh po prejemu, za zobne ščetke pa od pogodbe ni mogoče odstopiti, če blago odprete in tega pogoja ni mogoče izpolniti iz higienskih razlogov. Če ščetko vrnete v originalni, neodprti in nepoškodovani embalaži v 14 dneh, vam bomo vrnili denar.

ALI OBSTAJAJO KLINIČNE ŠTUDIJE?

Da, obstaja več kliničnih študij (npr. ZDA, Japonska, Indija), ki potrjujejo za 48 % bolj učinkovito odstranjevanje oblog kot pri čiščenju z običajno zobno ščetko. Poleg tega študije kažejo izboljšanje stanja pri zobnih oblogah za 36 % in pri vnetju dlesni za 52 %.

KAKO DELUJE LUČKA NA ŠČETKI?

Lučka se uporablja samo za preverjanje, ali ima baterija dovolj energije. Zadostuje, da stanje baterije preverite na 1-2 tedna. Med ščetkanjem zob prsta ne držite na gumbu za preizkus stanja baterije, ker jo bo to po nepotrebnem izpraznilo.

ALI LAHKO UPORABLJAM ZOBNO ŠČETKO, ČE IMAM PROTEZO?

Da. Proteze ne predstavljajo težave, ko jih ščetkate z ionsko zobno ščetko. Nasprotno, vse nečistoče odstrani zelo hitro. Enojna glava je, denimo, zelo primerna za čiščenje zobnih protez in težko dostopnih mest (npr. modrostni zobje).

KJE JE TEHNOLOGIJA PATENTIRANA?

Patent je na seznamu mednarodnih patentov -> povezava do strani

ALI OBSTAJAJO KAKŠNE OMEJITVE UPORABE?

Zobna ščetka IONICKISS™ je izdelana iz plastike in ima neprodušno zaprto 3-voltno litijevo baterijo, zato je ne smete izpostavljati visokim temperaturam (nad 70 °C). Ščetke ne hranite v vodi, ker lahko pride do korozije kovinskega traku IONIPAD.

KATERA GLAVA JE PRIMERNA ZAME?

Na to vprašanje ni enega samega odgovora. Nekateri imajo raje mehke, drugi pa trše ščetine, zato je dobro razmisliti o gostoti in razporeditvi ščetin ter velikosti in obliki glave. Vendar pa niso odločilne samo že omenjene lastnosti ščetk, ampak je pomembna tudi tehnika čiščenja zob. Na splošno lahko ljudje z manjšimi zobmi izberejo manjše nastavke (npr. SOFT ali SOFT FLUORIDE), ki lahko dosežejo težko dostopna mesta, kjer se skrivajo bakterije. Za ljudi z visokimi/večjimi zobmi je morda bolj primerna uporaba širših nastavkov glave (npr. EXTRA SOFT WIDE). Priporočamo, da se pri izbiri ustreznega nastavka posvetujete s svojim zobozdravnikom ali ustnim higienikom.

IZ KATEREGA MATERIALA JE IZDELANA ČRNA ZADNJA STRAN OTROŠKE ŠČETKE?

Otroška zobna ščetka namesto kovinskega traku IONIPAD uporablja sodoben termoplastični elastomer (TPE). Gre za termoplastični kompozit s prevodnim polnilom, ki opravlja prevodno funkcijo za proces ionizacije.

ALI GLAVA VIBRIRA KOT PRI ELEKTRIČNI ZOBNI ŠČETKI?

Zobna ščetka IONICKISS™ se uporablja kot vsaka običajna ročna zobna ščetka. Razlika je v funkciji ionizacije, ki poteka neslišno in brez vibracij.

KAKO VEM, ALI IONICKISS™ PRINAŠA REZULTATE?

Rezultati so individualni. Številni uporabniki, še zlasti kadilci, poročajo o novem občutku čistoče po samo nekaj čiščenjih. Vaš zobozdravnik bo morda omenil, da so vaši zobje videti bolj gladki in čistejši ter zahtevajo manj globokega čiščenja in poliranja.

KAKO IONICKISS™ ODSTRANI OBLOGE?

Akumulator v ščetki IONICKISS™ ustvarja nežen pretok negativnih ionov, ki pretrgajo ionsko vez med zobno oblogo in zobno površino ter tako odbijajo zobne obloge s površine zob.

ALI BO IONICKISS™ DELOVAL, ČE IMAM ZOBNE MOSTIČKE ALI PROTEZO?

Seveda! Zobna ščetka IONICKISS™ izboljša odstranjevanje oblog z ioni, zato učinkuje tudi na mestih, ki jih je težko doseči z običajno ščetko.

IMAM SRČNI SPODBUJEVALNIK. ALI LAHKO UPORABLJAM ŠČETKO IONICKISS™?

Da. Tok v bateriji je tako majhen (10 ~ 50 mikroamperov), da je za človeka neopazen. Seveda se pred začetkom katerega koli novega načina zdravljenja posvetujte s svojim zdravnikom.

ALI JE MOŽNO ZOBNO ŠČETKO UPORABLJATI MED NOSEČNOSTJO?

Da. Proizvajalec navaja, da nosečnice lahko uporabljajo ionsko zobno ščetko IONIKISS™.

IMATE KAKRŠNA KOLI DODATNA VPRAŠANJA?

Pišite nam na info@ionickiss.si ali nas pokličite na 041 721 455 in z veseljem vam bomo odgovorili na vse, kar vas zanima.
Pre-loader