Klinična ocena ionske zobne ščetke

IONICKISS ORIGINAL je prva ionska zobna ščetka, ki ustvarja negativne ione in tako rahla ionsko vez med zobnimi oblogami in površino zoba. Obloge se tako odlepijo od zoba proti glavi ščetke. Študija* kaže, da so zobje z uporabo ionske zobne ščetke do 48 % čistejši tudi na težko dostopnih mestih. Dokazano je tudi, da pozitivno vpliva na splošno zdravje dlesni.

Kako je potekala študija

Za študijo je bilo izbranih skupno 71 udeležencev (osebje in pacienti s fakultete Marquette University USA)* . Udeleženci so bili poučeni o pravilnem držanju zobne ščetke in opozorjeni na menjavo glave vsake štiri tedne. Poleg tega so si morali zobe umivati vsaj dvakrat na dan z običajno tehniko in med študijo niso smeli uporabljati nobenih sredstev za izpiranje, ki bi lahko vplivala na količino zobnih oblog v ustih.


Gingivitis in indeks zobnih oblog so merili na začetku študije ter nato po treh in šestih mesecih. Izhodiščna raven spremljanega stanja je bila primerljiva.

Udeleženci so prejeli ročne ionske zobne ščetke IONICKISS ORIGINAL skupaj z glavami SOFT . Študija* je bila dvojno slepa – niti raziskovalci niti udeleženci niso vedeli, ali je njihova zobna ščetka z napolnjeno ali prazno baterijo. To pomeni, da niso vedeli ali ionizacija poteka z določeno krtačo ali ne.

Rezultati študije

Na koncu klinične faze študije so bile razkrite ščetke z aktivnimi in neaktivnimi baterijami. Od 71 izbranih subjektov jih je študij zaključilo 64.

Po šestih mesecih uporabe ionske zobne ščetke IONICKISS ORIGINAL SOFT je študija pokazala očiten ugoden učinek na raven zobnih oblog in gingivitisa.

Splošno izboljšanje zdravja dlesni je bilo 51,87 % pri testni skupini in 30,18 % pri kontrolni skupini.

 

Klinična ocena ionizirajoče zobne ščetke pri odstranjevanju zobnih oblog in zmanjševanju gingivitisa (angleščina) (november 1996), Univerza Marquette, Stomatološka fakulteta: Ronald L. Van Swol, Donald E. Van Scotter, Jeffrey J. Pucher, Andrew R. Dentino