6 razlogov, zakaj uporabljati ionsko zobno ščetko

Zobozdravniki uporabo ionske zobne ščetke priporočajo svojim pacientom, ker klinično dokazano odstrani do 48 odstotkov več zobnih oblog kot običajna zobna ščetka. To pa je pomembno, ker ustna higiena prispeva k splošnemu zdravju.

1. Dokazano do 48 odstotkov boljša učinkovitost pri odstranjevanju zobnih oblog

Glavna prednost uporabe ionske zobne ščetke IONICKISS™ je učinkovitejše odstranjevanje zobnih oblog, ki vsebujejo bakterijske encime, ki oslabijo sklenino in s tem povzročijo karies, slab zadah, vnetje dlesni, kronično vnetje ali celo parodontitis. Zobne obloge tako igrajo ključno vlogo pri zdravju v ustih. Če zobne obloge redno učinkovito odstranjujete, boste imeli zdrave zobe in se izognili povezanim boleznim.

Zobozdravniki priporočajo, da zobe čistite dvakrat na dan, zjutraj in zvečer. Največ pozornosti bi morali nameniti večernemu čiščenju. Med čiščenjem se je treba osredotočiti na medzobne prostore in danes imate na voljo veliko primernih dodatkov za enostavnejšo zobno higieno, na primer medzobne ščetke, čistila za jezik, prhe itd. Z uporabo ionske ščetke pa boste pri negi svojih zob naredili korak naprej.

2. Primerna za zobni aparat

Ionska zobna ščetka IONICKISS™ z ultra mehkimi ščetinami je zelo primerna za čiščenje   zob med uporabo zobnega aparata. Pacienti, ki nosijo zobni aparat, morajo zaradi povečanega nabiranja zobnih oblog še bolj natančno slediti navodilom glede ustne higiene. Na fiksne zobne aparate se namreč radi ujamejo delci hrane, zaradi česar priporočamo dodatno ščetkanje z nastavkom IONICKISS™ SINGLE TUFT, s katerim boste dosegli tudi še tako nedostopna mesta. Vsem uporabnikom zobnih aparatov zobozdravniki priporočajo uporabo medzobnih ščetk in redne obiske pri zobnem higieniku.

3. Učinkovita uporaba tudi brez zobne paste

Ionsko zobno ščetko lahko uporabljate z zobno pasto ali brez saj uporaba paste ne vpliva na učinkovitost odstranjevanja zobnih oblog. Čiščenje zob brez zobne paste je z uporabo ionske zobne ščetke lahko tudi zdrava alternativa, da se zobni pasti popolnoma izognete in učinkovito odstranite zobne obloge.

Kaj pa fluor? Veliko se razpravlja o pomenu fluora in njegovih škodljivih učinkih na človeško telo. V zadnjih letih se je pojavilo tudi veliko število raziskav na to temo, ki dokazujejo, da ima fluorid v majhnih količinah pozitivne učinke, vendar pa je prekomerni vnos tudi zelo škodljiv. Danes je uporaba fluoridnih tablet postopno ukinjena, več pozornosti pa je treba nameniti pri uživanju raznovrstne dnevne hrane (npr. fluorid najdemo v ribah, žitih, mlečnih izdelkih, oreščkih ali fluoriranih soleh in mineralnih vodah), kar v celoti pokriva dnevni vnos fluorida. Flourid, ki ga najdemo v zobnih pastah, je za telo nepotreben in lahko negativno vpliva na zdravje, medtem ko preprečuje nastajanje kariesa. Ionska zobna ščetka IONICKISS™ je edina ščetka, ki jo lahko uporabljate tudi brez zobne paste.

4. Popolnoma varna – tudi za nosečnice in najmlajše

Ker so zobne ščetke z ionsko tehnologijo v Evropi še novost, se ljudje pogosto sprašujejo, ali je uporaba tovrstnih ščetk varna in ali je varna tudi za nosečnice ter majhne otroke. Strokovni članki in študije dokazujejo, da so ionski naboji v zobni ščetki IONICKISS™ zelo majhni in popolnoma varni za človeško uporabo. Bodoče matere in otroci imajo običajno težave z zobnimi oblogami in zobno gnilobo, zato je uporaba ionskih zobnih ščetk celo zelo priporočljiva. Ionske zobne ščetke IONICKISS™ se na Japonskem prodajajo že več kot 20 let in vse študije v tem obdobju potrjujejo, da je njihova uporaba varna.

5. Revolucija na področju zobnih ščetk – nova kategorija

Zobne ščetke IONICKISS™ z ionsko tehnologijo predstavljajo novo kategorijo zobnih ščetk, ki temeljijo na ionizacijski tehnologiji, s pomočjo katere lahko zobe očistimo do 48 odstotkov bolj učinkovito kot z navadno zobno ščetko. Gre za ročno zobno ščetko, vendar lahko učinkovitost odstranjevanja oblog primerjamo s soničnimi ščetkami. Ionske zobne ščetke so svoje zagovornike našle v Aziji in v Ameriki, v zadnjih letih pa se s svetlobno hitrostjo širijo tudi v Evropi. Ionska zobna ščetka IONICKISS™ je številka 1 na Japonskem.

6. Klinično dokazano

Klinično je dokazano,* da ščetka IONICKISS™ čisti do 48 odstotkov bolj učinkovito kot običajna zobna ščetka. Tudi uporabniki poročajo o bolj čistih in gladkih zobeh, po obisku zobozdravnika pa ugotavljajo, da na zobeh ni sledu o oblogah. Patentirana japonska tehnologija povzroči, da se zobne obloge odbijajo od površine zob, podobno kot če bi uporabili magnet.

Kako deluje? Obloga ima pozitiven naboj (+), površina zob pa negativen naboj (-).  Nasprotni naboj je razlog, da površina zob privlači zobne obloge, ki se zato na zobe vežejo z ionsko vezjo. Zobna ščetka IONICKISS™ ustvarja negativne ione in z ionizacijo prekine ionsko vez med oblogami in zobom ter tako obloge od površine zob odbija proti glavi zobne ščetke.

Link do kliničnih raziskav.