Kako pravilno umivati zobe?

S pravilno tehniko, upoštevanjem osnovnih načel pravilnega čiščenja zob in izborom ionske zobne ščetke IONICKISS™ boste poskrbeli za zdravje svojih zob na višjem nivoju.

Načela pravilnega čiščenja zob:

1. Za zobe morate skrbeti celovito, kar vključuje umivanje zob, čiščenje medzobnih prostorov in čiščenje težko dostopnih mest. Klinične študije kažejo, da bodo z ionsko zobno ščetko zobje tudi na težko dostopnih mestih do 48% bolj čisti. 

2. Čas čiščenja zob je zelo pomemben. Za ščetkanje bi morali porabiti približno 2-3 minute - 2 minuti za čiščenje medzobnih prostorov in še minuto za čiščenje težko dostopnih mest. Popolna zobna higiena vam ne sme vzeti dlje kot 5-6 minut.

3. Obstaja več tehnik čiščenja zob. Priporočljivo je da, ščetine oziroma zobno ščetko držite na prehodu zoba in dlesni (na teh mestih se zobne obloge najbolj usedejo) pod kotom 45 stopinj. Delajte majhne krožne, nežne gibe, da vlakna ščetke enakomerno zaobjamejo prostor med zobom in dlesnijo. Zgornji rob ščetin ščetke se mora razporediti po celotni površini zoba.

4. Glava ščetke naj bo primerna velikosti vaših zob. Njena dolžina naj pokriva največ 2 zoba. Velikost in trdoto nastavka izberite po lastni želji, tako da njihova trdota ne poškoduje mehkih dlesni in površine zob.

5. Če je le mogoče, si umijte zobe večkrat na dan, vendar najbolje v prvih 20 minutah po obroku. Po zaužitju sadja ali sadnih sokov je treba interval podaljšati na dve uri, da ne bi mehansko poškodovali sklenine, ki jo lahko zlahka poškodujemo zaradi delovanja sadnih kislin.

6. Ne pozabite očistiti jezika. Ustna higiena ne bo popolna, če pri umivanju zob izpustimo jezik. S svojo nepravilno površino je jezik idealno gojišče za različne bakterije.

 

Celovito zdravje se začne v ustih

Nedavne znanstvene študije opozarjajo na dejstvo, da zdravje in čistoča ust vpliva na splošno zdravje bolj, kot smo mislili. Na primer, raziskave, opravljene v zadnjih letih s številnimi prostovoljci, so pokazale, da imajo tisti, ki si umivajo zobe manj kot dvakrat na dan, trikrat večje tveganje za srčni napad.

Nedavna študija je celo pokazala, da bi lahko bil vzrok za Alzheimerjevo bolezen povezan z bakterijami, ki sodelujejo pri bolezni dlesni. Lahko pridejo v možgane, kjer uničijo živčne celice. 

Čisti in zdravi zobje dolgoročno pozitivno vplivajo na naše splošno zdravje, zato bi morali biti pozorni na pravilno čiščenje zob.

 

Zakaj se priporoča ionska zobna ščetka IONICKISS™?

Zobna ščetka IONICKISS™ je nepogrešljiv pomočnik v boju proti zobnim oblogam. Edinstvena tehnologija povzroči odbijanje zobne obloge s površine zob, podobno kot pri uporabi magneta.

Z ionsko zobno ščetko bodo vaši zobje 48% bolj čisti, tudi na težko dostopnih mestih, in to brez uporabe zobne paste.

Klinično je dokazano*, da je zobna ščetka IONICKISS™ veliko bolj učinkovita kot običajna zobna ščetka, uporabniki pa ob obisku zobozdravnika poročajo o bolj čistih in gladkih zobeh z manj zobnimi oblogami. 

Če kombinirate ionsko zobno ščetko s pravilno tehniko umivanja zob, si zagotovite ne le zdrava in sveža usta, temveč tudi lep nasmeh. 

 


Vir: https://www.national-geographic.cz/clanky/vedci-odhaluji-jak-cisteni-zubu-ovlivnuje-zdravi-srdce-20191209.html
*Klinična ocena ionizirajoče zobne ščetke pri odstranjevanju zobnih oblog in zmanjšanju vnetja dlesni (november 1996), Univerza Marquette, Šola za zobozdravstvo: Ronald L. Van Swol, Donald E. Van Scotter, Jeffrey J. Pucher, Andrew R. Dentino